EDI

Dagelijks worden er tussen leverancier en retailer documenten uitgewisseld. Er wordt een enorm aantal documenten over en weer gestuurd, bekeken en aangepast door beide partijen. Dit kost zeer veel tijd en er gebeuren bovendien ook vaak fouten. Hier biedt EDI-software de oplossing.

Electronic Data Interchange wordt sinds meer dan 20 jaar actief toegepast in de retail sector. Met EDI worden documenten zoals pakbonnen en orders digitaal tussen bedrijven uitgewisseld. Dit gebeurt volgens een bepaalde standaard zodat systemen zoals de Gencom applicatie, deze digitale documenten kunnen herkennen en automatisch genereren en verwerken.

voordelen EDI :

De verwerking van orders verloopt een stuk eenvoudiger. U geeft hier als het ware een bijkomende service aan uw klant.  Nadat uw klant  zijn order geplaatst heeft, verstuurd uw systeem automatisch deze order in digitale vorm. Uw klant zal niet alleen deze order  automatisch kunnen importeren in zijn systeem, ook de artikelen en de barcodes worden bij hem automatich gecreeërd.  Idem voor de levering en de factuur straks.

Maar behalve een bijkomende service, zijn er ook voor u voordelen aan verbonden. U ontvangt immers automatisch, wekelijks of maandelijks van de klant zijn doorverkoopcijfers. Die u belangrijke info verschaffen over de verkoop. U kan zelfs automatisch nabestellingen laten generen.

Deze snelheid van zaken doen is vandaag essentieel.

Contacteer ons voor vrijblijvende informatie.