Samenwerking tussen GENCOM en JOOR

Begin 2017 is via de gezamelijke klantenkring een samenwerking tot stand gekomen tussen ‘Gencom’ enerzijds en ‘Joor’ uit Parijs, anderzijds.

Joor werkt samen met een 1500-tal kledingmerken, waar ze gebruik maken van hun zelf gemaakte platform om orders te registreren tijdens showrooms.

Ze zorgen tegelijkertijd voor eigen salesreports, om daarna de orders te exporteren naar het klant-eigen ERP pakket, in dit geval ‘Gencom Plusmaker’.

Collectief verlof 2017

De maanden juli en augustus zijn verlofmaanden in de meeste bedrijven. Ook bij Gencom.

De meeste medewerkers echter zijn tijdens de periode van 10 juli tem 28 juli afwezig en genieten dan van een welverdiende vakantie.

Uiteraard voorziet Gencom wel atlijd een minimale supportbezetting om u te kunnen verder helpen bij eventuele vragen.

 

Voor meer info, raadpleeg het menu “CONTACT” 

 

Samenwerking tussen GENCOM en STOCKBASE

Gencom is partner geworden van Stockbase.

Stockbase is één van de grootste aanbieders in het leveren van technologie om de samenwerking tussen retailers en merken beter te laten presteren door voorraden en afbeeldingen te delen via (instore) webshops enerzijds en om van daar uit de retailer ook de mogelijkheid te geven dadelijk bestellingen te plaatsen bij u, als leverancier.

Gencom heeft de samenwerking aangegaan om samen met Stockbase deze dienstverlening aan te bieden aan haar klanten.

.........

 

 

OPGELET: WANNACRY COMPUTER VIRUS

Beste klant,
 

De afgelopen dagen heeft het bovenstaand onderwerp meerdere malen de headlines gehaald in de media.
 

Dit virus is de opvolger van diverse voorgaande soorten virussen, zoals oa het ZEPTO virus en het LOCKY virus, maar dan telkens “verbeterd” en dus nóg gevaarlijker.

Reeds enkele klanten kregen met dit virus te maken en moesten de kwalijke gevolgen dragen.
 

Waar voorgaande virussen uw bestanden lokaal, en ook op netwerkdrives en servers ging encrypten, gaat deze virusaanval ook uw oracle database besmetten en uw operating systeem infecteren.

Meestal is er geen andere mogelijkheid dan het uitvoeren van een herinstallatie of het terugplaatsen van een backup.
 

Dit benadrukt nogmaals dat het hebben van een backup, en het controleren of je wel een goede backup hebt van je data, cruciaal is.

 

Voor alle zekerheid: controleer dus of uw backup goed is, en of er ook dagelijks een dump wordt aangemaakt.

 

Indien u beschikt over meerdere externe schijven voor een backup, zorg er dan voor dat deze niet beide tegelijkertijd aangesloten zijn.

 

​Bij de minste twijfel, contacteer onze technische dienst, telefonisch of via email (helpdesk@gencom.be)  Zij zullen u helpen en informeren hierover.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Het GenCom team

Prettige feestdagen!

Het hele GenCom team wenst U prettige feestdagen en een voorspoedig, gezond en succesvol 2017!
 

Bent u klant? Dan kan u het permanentie schema van onze diensten opvragen  via Inloggen - Helpdesk - Helpdesk.

OPGELET: ZEPTO VIRUS

Een nieuw en zeer ernstig te nemen virus doet de ronde: het ZEPTO virus. Dit virus is de opvolger van het LOCKY virus, maar dan “verbeterd” en dus nóg gevaarlijker. Reeds enkele klanten kregen met ZEPTO te maken en moesten de kwalijke gevolgen dragen.

 

Neem daarom de volgende adviezen in acht om besmetting van het IT systeem te vermijden.
 

Open niet zo maar alle mails van onbekenden en zeker geen met attachments. Dit kunnen worddocumenten zijn, exe’s, facturen, enz.
Deze mails/bijlages kunnen het Zepto-virus bevatten wat uw bestanden lokaal, maar ook op netwerkdrives en servers gaat encrypten.
De virusscanner gaat ze niet blokkeren omdat dit deze bestanden niet als een virus wordt beschouwd.

 

Als de encrypting is opgetreden is er geen enkel andere mogelijkheid dan een herinstallatie uit te voeren of een backup terug te plaatsen, of een soort losgeld te betalen om de situatie ongedaan te krijgen. Dit benadrukt ook nogmaals dat het hebben van een backup, en het controleren of je wel een goede backup hebt van je data, cruciaal is.
Verwittig dus zeker al uw medewerkers hiervan, zodat dit virus geen kans bij u maakt.
 

En, voor alle zekerheid, controleer of uw backup goed is, en of ook dagelijks uw dump wordt aangemaakt.

Enkele vermeldingen die u kan terugvinden op het web :

 

http://www.tripwire.com/state-of-security/latest-security-news/the-newest-online-threat-zepto-ransomware/

 

https://zondervirus.nl/de-nieuwe-erfgenaam-van-het-locky-virus-de-zepto-ransomware-maakt-zijn-opwachting/

 

Collectief verlof

De maanden juli en augustus zijn verlofmaanden in de meeste bedrijven. Ook bij Gencom. De meeste medewerkers echter zijn tijdens de periode van 11 juli tem 22 juli afwezig en genieten dan van een welverdiende vakantie. Maar Gencom voorziet wel atlijd een minimale supportbezetting om u te kunnen verder helpen bij eventuele vragen.

 

Bent u klant? Dan kan u het permanentie schema van onze diensten opvragen via Inloggen - Helpdesk - Helpdesk.

Ter info - regelgeving opeisbaarheid BTW

Sinds 1 januari zijn de regels omtrent de opeisbaarheid van BTW definitief geworden, na een periode van verwarring. De laatste jaren gold er namelijk een overgangstermijn naar mogelijk nieuwe, zeer complexe  regels. Maar die zijn er uiteindelijk dus niet gekomen.

E.e.a. ging vooral over het moment dat BTW opeisbaar wordt. Vooral “voorschotten” en “voorschot facturatie” waren items die telkens terug kwamen.

We vatten nog even samen hoe het sinds 1/1/2016  dus definitief is geregeld:

 

B2B – BTW wordt opeisbaar op:

- Factuurdatum (ongeacht deze vóór of nà de levering/dienstverrichting uitgereikt wordt): uiterlijke factureringsdatum = 15e dag van maand na levering/dienstverrichting

- Betalingsdatum - indien deze vóór de levering plaatsvindt:

  • Indien er steeds met voorschotfacturen gewerkt wordt, geeft dit m.a.w. nooit problemen. Indien dit niet het geval is dient er op gelet te worden dat bedragen ontvangen vóór het plaatsvinden van de leveringen/dienstverrichtingen, opgenomen dienen te worden in de aangifteperiode waarin deze betaling ontvangen is.
  • Indien de facturatie te laat heeft plaatsgevonden is de BTW opeisbaar 15 dagen na levering: Bijv.: Levering 16/9, betaling 20/9, factuurdatum 3/11 => BTW is opeisbaar op 1/10 (16/9 + 15 dagen) en dient dus opgenomen te worden in de aangifte van oktober

 

B2C – BTW wordt opeisbaar:

- Volgens kasstelsel (uitgez. verplicht tot uitreiking factuur, cf. B2B)

oplossingen in uw gencom software:

 

Indien u voorschotten aanrekent, zijn de volgende Plusmaker zeker nuttig:

 

-          12050 – Voorschotfacturatie
Te factureren voorschotten worden bepaald door een code op lijn niveau op het order, en kunnen enkel via een percentage bepaald worden.
Er wordt bij de voorschot facturatie een factuur gemaakt met manuele lijnen, en verder wordt het voorschot verrekend bij de effectieve facturatie d.m.v een aparte kortingscode (24 – Voorschot).

OF

-          12214 – Voorschotregistratie adhv bedrag
Het voorschot wordt als bedrag ingegeven op het tabblad “Totalen” van het klantenorder. Er wordt in dit geval geen echte factuur gegenereerd in Plusmaker, maar enkel een voorschot boeking (met verschuldigde BTW) in het algemeen dagboek.
De verrekening van het voorschot loopt achterliggend mee met de levering en factuur, en bij de afdruk en de boeking van de factuur wordt er rekening gehouden met dit voorschot.

In beide systemen kan er dus verschuldigde BTW-aangerekend worden bij de facturatie/registratie van het voorschot.

Als u meer info wenst over deze modules, kan u steeds contact opnemen met onze Plusmaker helpdesk.

De KMO portefeuille vereenvoudigd

Vanaf 1 april gaan een aantal wijzigingen binnen de KMO portefeuille in voege. De procedure wordt eenvoudiger  en het jaarlijks  subsidie bedrag hoger.

 

Klik op de titel om het volledige bericht te lezen.

 

OPGELET: LOCKY VIRUS

Dit virus bestaat al een tijdje maar gezien het de laatste tijd weer vrij frequent opduikt, is een verhoogde voorzichtigheid aangeraden.

Open niet zo maar alle mails van onbekenden en zeker geen met attachments. Dit kunnen worddocumenten zijn, exe’s, facturen, enz.
Deze kunnen het Locky-virus bevatten wat uw bestanden lokaal, maar ook op netwerkdrives en servers gaat encrypten.

De virusscanner gaat deze niet blokkeren omdat dit deze niet als een virus wordt beschouwd.
 

Als de encrypting is opgetreden is er geen enkel andere mogelijkheid dan een herinstallatie uit te voeren of een backup terug te plaatsen, of een soort losgeld te betalen om de situatie ongedaan te krijgen.

Dit benadrukt ook nogmaals dat, het hebben van een backup, en het controleren of je wel een goede backup hebt van je data, cruciaal is.
 

Verwittig dus zeker al uw medewerkers hiervan, zodat dit virus geen kans bij u maakt.

En, voor alle zekerheid, controleer of uw backup goed is, en of ook dagelijks uw dump wordt aangemaakt.

 

Enkele vermeldingen die u kan terugvinden op het web : 
 

https://nakedsecurity.sophos.com/2016/02/17/locky-ransomware-what-you-need-to-know/
 

http://datanews.knack.be/ict/nieuws/het-locky-virus-geeft-je-vakantiefoto-s-terug-tegen-losgeld/article-normal-678621.html

Nieuwe klant: Bizzwear

We zijn verheugd dat Bizzwear Facilities B.V. (Rotterdam, NL)  koos voor GenCom als software partner.

Bizzwear produceert en levert hoogwaardige uniformkleding  en bedrijfskleding voor (semi) overheidsinstellingen (politie, brandweer).

In een eerste fase zal de applicatie Plus (groothandel) hun activiteiten ondersteunen, maar in een 2e fase gaan ze ook Maker gebruiken (productie beheer).

Nieuwe klant: Colly International

Colly International BV is een groothandelsbedrijf in schoenen (Elshout, Nederland).

Colly International koos voor GenCom als software partner. De Plusmaker applicatie (groothandel) en Finadwin (boekhouding) zal het bedrijf ondersteunen in haar verdere groei. 

Nieuwe klant: Mills Fashion Company

Mills Fashion Company is een groothandel in klassieke dameskleding en werd vorig jaar klant bij GenCom.

De logistieke en financiële activiteiten van het bedrijf zullen beheerd worden met GenCom software, respectievelijk Plusmaker en Finadwin. 

GenCom wenst u fijne feestdagen!

Het hele GenCom team wenst U prettige feestdagen toe en een voorspoedig, gezond en succesvol 2016!

Bent u klant? Dan kan u het permanentie schema van onze diensten opvragen via Inloggen - Helpdesk - Helpdesk.

Nieuwe klant: Buva Sports

Buva Sports is in zowel Frankrijk als de Benelux exclusief verdeler van verscheidene prestigieuze merken zoals onder andere Cross

BREAKING NEWS OP POS GEBIED! - CUSTOMER DESIGN POSSIBLE

Stroomonderbreking

België loopt het grootste risico van heel Europa op stroomtek

Jos Jans met pensioen

Vanaf 1 januari 2015 is onze medewerker uit de Finadwin-groep

NIEUWE KLANT: De Beyne

De Beyne is een schoenenleverancier die zich t

Fashion Cheque

Drill-down in overzichten

POSflex Newsflash

Dmv de POSflex newsflash, houden wij u graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelen op gebied van onze kassa, de P

Matching (import bankafschriften)

Verkoopbudgetten / Prognoses

Herinneringen / aanmaningen

Extra controles in de verzendlijst

Integratie SMTP - bvb Gmail

Nacalculatie materialen en maakloon

Sepa betalingsverkeer

Koppeling klant -en leveranciersorders

5 Crosschannel conversie tips

1. Bied ook fysiek online mogelijkheden
2. Optimaliseer uw webshop voor mobiel
3. Zorg voor een snelle levering

Consument snakt naar meer service!

Consumenten willen steeds vaker gepersonaliseerde winkels.

U verkoopt toch ook alleen maar het beste in uw winkel!

Neen, dit is geen ipad, maar onze AerPos!

Lichaamsscanner uitkomst voor online winkelen

Een kledingstuk online bestellen en er thuis achterkomen dat het niet past? Dat is binnenkort verleden tijd.

Atos introduceert betalen met één aanraking

Atos Worldline presenteert vandaag haar eGo™-oplossing voor het eerst in Europa.

Welke vermeldingen moeten er op een klanten -of bonuskaart staan?

Er zijn geen strikte regels die bepalen wat er op een spaarkaart of klantenkaart moet vermeld staan.

Gencom realiseert koppeling met GFK Fashion Life

Dmv deze koppeling bent u perfect op de hoogte van wat er leeft op gebied van retail in de modebranche.

IT onmisbaar in retail

Verhoog uw rendement door de juiste IT investeringen

Voorkom lost sales

Realtime inzicht in uw voorraad.  Verbeter uw klantenservice.

Centraal agendabeheer van uw showroom of winkel

U heeft niet langer uw Outlook kalender nodig om uw showrooms te reserveren of om afspraken met klanten te maken.

Gratis uw winkel online en mobiel? Maak kennis met baps

Herkent u dit?

Guided selling : informeren is inspireren

Dmv onze kiosk (informatiezuil)-oplossing, kan uw klant zelfstandig de prijs van een product verifëren, nakijken of een artikel nog op voorraad is

Realtime inzicht in voorraad

Verbeter uw klantenservice.

Gencom haalt het Qfor kwaliteitslabel

Met trots kunnen we melden dat GenCom in mei het Qfor kwaliteitslabel heeft behaald.

Lichaamsscanner uitkomst voor online winkelen

Een kledingstuk online bestellen en er thuis achterkomen dat het niet past? Dat is binnenkort verleden tijd.

EDI : Digitaal gegevens uitwisselen

Eén van de voordelen, als u met EDI aan de slag gaat, is dat uw artikelen sneller worden geleverd.  Door het gerichter aanvullen werkt u met een

Documenten mailen, printen of faxen

Om het afdrukken, e-mailen en faxen van de uitgaande documenten naar klanten en leveranciers verder te automatiseren, kan u gebruik maken van de “D