POSflex Newsflash

Dmv de POSflex newsflash, houden wij u graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelen op gebied van onze kassa, de POSflex.

a) Handelaars kunnen bedrag kasticket vanaf 1 oktober afronden naar 0 of 5 cent

Handelaars en vrije beroepen kunnen vanaf 1 oktober het bedrag op het kasticket afronden. Door het rondmaken van de som naar de dichtsbije 0 of 5 cent wil de FOD Economie het gebruik van muntstukken van 1 en 2 eurocent verminderen. Dat heeft de FOD zelf aangekondigd.

De dienst verplicht niemand om mee te doen aan de afrondingsmogelijkheid.

De ministers hadden eind maart , toen ze het eens waren over de afronding, laten weten dat de nieuwe regels al in juni van kracht zouden gaan. Toen al stond vast dat de maatregel enkel van toepassing zou zijn op cashbetalingen.

Na een evaluatie van de ingreep, die binnen 2 jaar gepland staat, zou een eventuele uitbreiding naar bijvoorbeeld electronische betalingen mogelijk zijn.

b) cadeaubonnen

Naast de bestaande cadeaubon, die u aanmaakt, bij de verkoop, kan u ook vooraf een range van cadeaubonnr’s en barcodes genereren, die u vooraf laten ontwikkelen.

De belangrijkste keuze die u hier moet maken is of het bonnen zijn met een vaste waarde of dat u de waarde wenst te bepalen bij het uitgeven/verkopen. Beiden zijn mogelijk.

c) D-Tax

Hiervoor hebben we een nieuwe betaalwijze 14 – Dtax voorzien. Bij deze betaalwijze :

  • Kan je een chequenummer ingeven
  • Wordt er automatisch een factuur aangemaakt
  • Op het kasticket wordt deze betaaldwijze en het chequenummer afgedrukt.

d) Op rekening

Het bestaande overzicht “op rekening” hebben we uitgebreid, zodat dit nu ook aan de kassa geprint kan worden.

e) Vereenvoudiging creatie nieuwe klanten

In België zijn we reeds vertrouwd met de creatie van klanten via eiD (electronische identiteitskaart). In Nederland hebben we de mogelijkheid voorzien dat je bij het ingeven van het adres enkel de postcode en het huisnr moet ingeven. Via een webservice wordt de bijhorende straatnaam automatisch ingevuld.

f) Bestellingen

Op dezelfde manier als u een verkoop op de kassa registreert, kan u ook een bestelling registreren. Hierbij kan u vastleggen of de klant een voorschot moet betalen of niet.

Op de backoffice wordt deze bestelling verder afgehandeld :

  • De betreffende artikelen worden vanuit het magazijn of een andere winkel getransfereerd
  • Er wordt een bij-bestelling bij de leverancier geplaatst.

Indien de winkel de goederen ontvangt, wordt de klant per email of sms automatisch verwittigd.

Blogcategorie: