Nacalculatie materialen en maakloon

Dit nieuwe programma stelt u in staat om tijdens of aan het einde van het seizoen een (na)calculatie te van de kosten.

U komt te weten wat de materiaalkost, arbeidskost / externe kost / bewerkingskost is.

In onderstaand voorbeeld vertrekken we van een bepaalde grondstofparameter “Hoofdgroep”.

Op niveau van deze hoofdgroep (stof, knopen, garens, labels, …) zie je nu het verbruik en de kost die daar tegen over staat.

Door de handige drill-down functie, kan u dubbelklikken op een hoofdgroep en wordt er ingezoomd op grondstofniveau, binnen deze hoofdgroep.

De kosten die worden worden getoond, zijn berekend op basis van de grondstofprijzen, vastgelegd in de Bill Of Material en aan het prijstype dat u verkiest :

• Aankoopprijs
  • Laatste aankoopprijs
  • Verrekenprijs
  • Gemiddelde verrekenprijs

Wenst u meer in detail te weten wat bvb de transportkost is geweest en hoeveel overheadkosten er gemaakt zijn geweest, kan u dit programma uitvoeren op niveau van kostentabellen, die u aan de artikelen/grondstoffen gekoppeld heeft

Het overzicht verschaft u per per kostentabel inzicht in bvb de waarde aan transport, invoer, overhead, enz.