Lichaamsscanner uitkomst voor online winkelen

Een kledingstuk online bestellen en er thuis achterkomen dat het niet past? Dat is binnenkort verleden tijd. Tenminste, als het aan Britse onderzoekers ligt. Zij werken namelijk aan een nieuw soort lichaamsscanner die de precieze kledingmaat van een persoon zou kunnen berekenen. Deze techniek zou een revolutie moeten betekenen in het online bestellen van kleding.
 
Het onderzoek is een samenwerking tussen het modecollege in Londen, videobeeldonderzoekers van de Universiteit van Surrey en het bedrijf Bodymetrics. Aanleiding is het feit dat veel consumenten zich bij het online winkelen vooral richten op boeken, muziek en elektronica en veel minder op kleding. Een belangrijke reden hiervoor is de onzekerheid over de juiste pasvorm en de maat, waardoor de fysieke kledingwinkel populair blijft. De lichaamsscanner zou hier verandering in kunnen brengen.
 
Om gebruik te maken van de scanner, dient eerst de lengte te worden ingevoerd, waarna de klant een foto van zichzelf kan maken via webcam of smartphone. Vervolgens zal de scanner de precieze kledingmaat berekenen. De Britse onderzoekers zijn niet de enigen die met dit idee aan de haal zijn gegaan. Diverse bedrijven houden zich bezig met het ontwikkelen van een soortgelijke techniek. De Nederlandse start up Poikos won onlangs een Europese innovatieprijs met hun lichaamsscanner, genaamd FlixFit.

Blogcategorie: